Selena

7040 visningar
uppladdat: 2002-12-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Selena Quintanilla föddes den 16 april 1971 i Lake Jackson i Texas. Där växte hon upp tillsammans med sin pappa Abraham, sin mamma Marcella, sin bror Abie och sin syster Suzette. De var mexikan-amerikaner. Innan Selena föddes var hennes pappa Abraham med i ett band som hette Los Dinos. Los Dinos fick ingen audition i Amerika för att dom var mexikaner och dom blev utbuade i Mexico för att dom var för amerikanska. Så efter ett tag slutade dom. Med mycket envishet och engagemang uppmuntrade istället Abraham sina barn att uppträda tillsammans. Selena sjöng, Suzette spelade trummor och Abie spelade bas. Abraham blev deras manager och tillsammans öppnade familjen en restaurang som hette Papa Gayo´s där barnen uppträdde.

Selena, Suzette och Abie fortsatte spela och sjunga ända tills dom blev vuxna, men då var det lite fler medlemmar. I Amerika kallades Selenas band ”Selena and the Dinos”, och i Mexico kallade man dom för ”Selena y los Dinos”. Musikstilen kallades Tejano-musik. Genom hårt arbete och ständiga turnéer gjorde Selena och bandet stor succé. Selena och gitarristen i bandet, Chris Perez blev kära i varandra. Abraham var aldrig särskilt förtjust i Chris, och när han fick reda på att Selena var tillsammans med honom och planerade att gifta sig med honom sparkade han Chris från bandet. Han hotade med att upplösa bandet om Chris och Selena fortsatte att träffas. Men dom fortsatte träffas i smyg. Selena ville jättegärna ha ett stort bröllop med hela sin familj. Men dom gifte sig i smyg, för Selena trodde att då skulle hennes pappa förstå att dom menade allvar, och det gjorde han. Han accepterade också Chris och lät honom vara med i bandet igen. Selena hade också alltid velat designa kläder och hon startade en boutique och skönhetssalong. Yolanda Saldivar skötte papperen och var ordförande för Selenas fanclub, dom var också väldigt bra kompisar. Selena vann också en grammis för bästa mexikan-amerikanska album. Selena och Chris planerade att skaffa barn, och hon var mitt uppe i sin karriär när hon fick reda på att det hade försvunnit pengar från fancluben. Fansen hade skickat in pengar, men dom hade inte fått något tillbaka. Den 31 mars 1995 skulle Selena möta Yolanda för att få några ekonomiska uppgifter. De bråkade och när Selena gick sköt Yolanda henne i ryggen. Hon dog inte direkt utan en timme senare på ett lokalt sjukhus. Selena Quintanilla Perez dog en tragisk död när hon bara var 23 år gamma...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Selena

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-05-25

    Hon var en fantastisk människa. Världen är inte den samma utan henne, hon stod för så mycket vackert.

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-03]   Selena
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1318 [2021-03-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×