Shakespeare - Hamlet

9 röster
27644 visningar
uppladdat: 2002-11-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag valde att läsa dramat om Hamlet. Efter att jag har läst den kan jag konstatera att problematiken i dramat är en man som tillskaffat sig rikedom och ära på oärlig bekostnad, därigenom blir huvudmotivet att detta ska rättfärdigas. Hamlet, som är förre kungens son, får veta att hans far inte dog en naturlig död, han blev mördad. Inte av vem som helst, utan av hans farbror, som var den nuvarande konungen. Detta gick hårt åt på Hamlet, han hade nu två stora problem framför sig, han måsta bevisa att sina aningar stämde, om dem sedan visade sig vara sanna, var han tvungen att göra något åt det.

Hamlets har sin roll som prins i detta drama. Han håller inte hårt av sin roll som prins utan föredrar att vara bara Hamlet. Han har en god vän som hjälper honom mycket genom dramat och en tjej han älskar som delvis drabbas av hans sinnesförändring när han får veta om sin fars egentliga öde. Hamlet lät, tillsammans med några duktiga skådespelare, sätta upp en pjäs som skulle handla om det öde som Hamlet tror att hans far egentligen fick lida. Skulle den nuvarande konungen, hans farbror, reagera nämnvärt under skådespelet skulle det vara bevis nog på att pjäsens innehåll var fullt sann. Pjäsen slutade i att konungen abrupt ställde sig upp och befallde att pjäsen omedelbart skulle avslutas. Under ett samtal mellan drottningen och Hamlet om pjäsen, upptäcker han att de avlyssnas och han dräper avlyssnaren. Då visade det sig vara fadern till hans älskade. Hamlet lider inte av sitt agerande men landsförvisas, efter omständigheterna, till England och som en hemlig aktion dömd till att dräpas för att inte kunna ställa till någon fortsatt skada för konungens rykte. Hamlet lyckas dock avbryta sin resa till England och återkommer till Danmark för att skippa rätta, till hans upptäckt grävs en grav åt en ung mö därpå han ser konungen och brodern till hans älskade komma tågande. Hamlet överraskas av att brodern är honom dödslysten och påbörjar en oärlig fajt. Konungen och brodern har förgiftat klingan för att förgöra Hamlet på ett endaste slag, och förgiftat vinet man skall fira Hamlet med för var drag han vinner. Hamlet får in ett dödande stick och dramatik sker när istället hans moder, drottningen, dricker ur hans bägare och faller sjuk till golvet. Hon ropar ut att vinet är förgiftat och dör, varpå falskheten hos k...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Shakespeare - Hamlet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-04-15

    källor ?

Källhänvisning

Inactive member [2002-11-29]   Shakespeare - Hamlet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1312 [2021-05-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×