Vinterviken Författare: Mats Wahl

4 röster
13356 visningar
uppladdat: 2002-11-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vinterviken handlar om en kille som heter John-John. Han ska just börja gymnasiet och händelserna utspelas i början av höstterminen. Han har en kompis som heter Sluggo. De hittar en kanot som de stjäl, och de paddlar över en sjö. På andra sidan sjön träffar de några flickor. Helt plötsligt kommer en motorbåt som åker så snabbt att en av flickorna nästan drunknar av svallvågorna. Men John-John räddar flickan, som heter Patricia och som är syster med Elisabet. De får följa med hem till henne, där de får tusen kronor var av hennes pappa som tack. Då får John-John syn på Elisabet som han blir kär i nästan direkt. Senare upptäcker de att de skulle gå i samma teaterlinje, och efter ett tag blir dom tillsammans.

En dag blir John-John överfallen av Rolf, sin låtsaspappa, eftersom John-John för ett tag sen hade hotat Rolf med pistol och tvingade honom att försvinna från lägenheten och aldrig mer komma tillbaka och han hade inte heller gjort det eftersom John-John hade tagit hans nycklar. Rolf slår honom med ett stålrör och han blir sparkad i magen och på huvudet, för att komma undan så berättar han om några dyrbara tavlor som är gömda under en säng hemma hos Elisabet. Hennes pappa hade gömt dem där för att få ut försäkringen och skulle därför inte anmäla stölden.

John-John hatade Rolf eftersom han bl.a. hade våldtagit John-Johns syster, Lena och han förstörde förhållandet mellan John-John och hans mamma. När Rolf flyttade in försämrades kontakten mellan John-John och hans mamma.

När Elisabet en dag får syn på Rolf hemma hos sig blir hon så rädd att hon nästan slår ihjäl honom. När hon sen ska hälsa på honom på sjukhuset, eftersom han fått så dåligt samvete får hon se John-John där med sin mamma. John-John hjälper Rolf ut i en rullstol, och när hon ser dom inser hon att John-John var inblandad i det hela och hon blir så arg och ledsen att hon slänger buketten som han hade med sig till Rolf, på golvet och springer därifrån. När John-John senare ringer till Elisabet vill hon inte prata med honom och dagen efter i skolan säger läraren att hon och hennes familj har flyttat utomlands. Och när John-John kommer hem till henne så har dom redan åkt iväg...

Vinterviken handlar mest om John-Johns liv och funderingar på kärleken till Elisabet, men också till sin familj.

Rolf är en elak och känslolös man, han är arbetslös och kriminell, han lever mest på John-Johns mamma. Han har bott i John-Johns familj i åtta år.

John-John är snäll, trevlig och modig. Men ibland gör han saker utan att tänka först, han får nog ofta problem. Han är drömmer och tänker mycket på sin pappa som har flyttat till USA. John-John vill gärna träffa honom men hans mamma har tappat kontakten med honom och de vet inte var han bor.

Lena verkar vara väldigt omogen eftersom hon älskade Rolf fastän han ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vinterviken Författare: Mats Wahl

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-12-08

    hej vet du varför john john bo

  • Inactive member 2007-04-22

    Nej, rolf våldtog inte lena, u

  • Inactive member 2007-10-18

    va Rolf int john-johns mammas

Källhänvisning

Inactive member [2002-11-27]   Vinterviken Författare: Mats Wahl
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1252 [2020-10-31]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×