Vad styr vad i valet? - ska man kunna styra politiker?

6019 visningar
uppladdat: 2000-07-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Det alla partier vill är att vinna. Och för att kunna vinna behöver dom en sak, folkets röster.
Dessa röster är inte lätt att vinna, så partierna måste tävla om dom. För att få väljarna att sympatisera med partiet måste partiet sympatisera med väljarna. Därför tycker jag att partierna numera styrs av väljarnas frågor och krav. Inte av partiernas ideologier, som det borde.

Hur får man då reda på vad väljarna vill ha? Jo, genom opinionsundersökningar. Dessa undersökningar baserar många av partierna sina valkampanjer på. Sveriges partier har ett begränsat utrymme för att sprida sin reklam på. Därför vill dom förmodligen hitta på så slagkraftiga valbudskap som möjligt. Det gör dom genom att använda faktan ifrån olika opinionsundersökningar. De olika partiernas uppgift är sen att kunna utnyttja faktan på ett rätt sätt.
Om folket vill ha sänkta skatter försöker partiet antingen hitta på ett sätt att kunna sänka skatterna eller hitta på en bra ursäkt varför de inte kan sänka skatten. När man går ut med reklamen, går man till de ställen där väljarna kan bli påverkade. Partierna arbetar även med på att hitta det argumentet för att få största, bästa genomslaget för deras idéer.

Det jag hoppas på är att om ett parti verkligen tror på något, och vet att det kommer att fungera, är att dom står kvar vid det och inte ändrar sig efter vad opinionsundersökningarna säger. Hur ska man kunna välja ut ett parti att rösta på om alla vill samma sak i slutändan, efter dom har försökt att bräcka alla andra. Ett parti måste kunna stå bakom sina åsikter även om det inte är just vad folket vill ha just då. Folket kanske kommer att vilja ha det längre fram och då får dom sin utdelning. Det skulle vara bättre om alla partier kunde stå fast vid sin ideologi och sedan samarbeta och ta fram det bästa ur alla ideologier. Det skulle förmodligen kräva ett stort arbete, men det skulle nog vara värt det.

Istället har vi en ständig kamp om vem som anser sig vara det bästa för Sverige. Det är ganska maktgalet tycker jag. Ifall man nu vill det bästa för Sverige, som det står skrivet på alla reklamaffisher. kan man inte då bortse från sin egen framgång och se alla möjligheter.
Opinionsundersökningarna är väl ett bra steg för att man ska kunna se vad människorna vill ha, men jag tror inte att det totalt speglar medel Svenssons åsikt. Det ser man bl.a. på olikheterna mellan de o...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad styr vad i valet? - ska man kunna styra politiker?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2000-07-05]   Vad styr vad i valet? - ska man kunna styra politiker?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=12 [2019-08-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×