Asagudar

18 röster
28575 visningar
uppladdat: 2002-08-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Gudar och andra

Oden som var Burs och Bestlas son ägde många djur, Sleipner var hans häst med åtta ben, han hade två snälla vargar som satt vida hans sida vid tronen i Asgård, och dom hette Gere och Freke. Han hade också två korpar som hette Hugin och Munin, och varje morgon flög dom över världen och när dom kom tillbaka till Oden berättade dom om allt dom hade sett och hört för Oden.

Oden var gift med Frigg, och dom fick fem söner tillsammans. Deras första son hette Tor, och han hade en vagn dragen av två jättebocker som hette Tanngnjost och Tanngrisne. Det är med den vagnen som Tor brukade åka med på himlavalvet och skapa åskan genom att svinga med hans välkända hammare Mjölder. Men det är inte dom enda kraftfulla ägodelar som Tor äger, han har också ett kraftbälte som fördubblar hans styrka och kraft, men hans kanske viktigaste ägodel var ett par handskar av järn som gjorde det möjligt för honom att hålla i den glödheta hammaren Mjölder.

Odens andra son hette Balder och han var dan vackraste och mest omtyckta av alla asagudarna, även hans yngre bror Höder var vacker, men han var blind. Och det var han som blev lurad av Loke att kasta ett spjut med en spets av mistel rakt igenom hans brors hjärta.

Oden hade också en fjärde son som hette Tyr, Tyr var en av dom modigaste krigarna och stora krigare på jorden brukade rista in hans runa på sina svärd innan dom gick ut i krig.

I Asgård bodde också Heimdall som också räknades till Asagudarn, men som inte var Odens son utan sägs ha blivit gjord av nio systrar på ett märkligt sätt. Han var bländande vit och som på jorden blev kallad den vita guden. Han hade sitt hus i ena ändan av Asgård nära bron Bifrost, där han satt och vaktade så att inte jättarna skulle kunna smita in i Asgård.

En annan av Asagudarna hette Vidar och sägs vara den starkaste guden efter Tor.

Det fanns också en ond som bodde i Asgård. Hans far var den vildsinta jätten Farbaute och hans mor hette Lanfey. Han kunde förvandla sig till olika djur och han hette Loke, och gift med Sigyn. Men han fick tre barn tillsammans med jättinnan Angerboda. Deras första son var en ulv som hette Fenrir eller Fenrisulven. Deras andra son var en orm som var så stor att den en gång hade omringat hela Midg...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Asagudar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-01-21

    mycket bra skrivet. jag lärde

Källhänvisning

Inactive member [2002-08-11]   Asagudar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1118 [2019-05-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×