Frågor till hjärtans fröjd

2 röster
7445 visningar
uppladdat: 2008-11-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

•1.      Det jag tror att författaren har velat frammana är att man främst inte ska koncentrera sig på något annat för att det kan distrahera dig från att se det verkliga budskapet i denna kärleksroman. Det kan även bero p¨att man sak kunna relatera till honom på ett bättre sätt. jag tycker att var både perfekt och negativt. Det negativa var att det var förvirrande att inte få veta ett namn för att jag inte är van med det. Det positiva var att man lunde fokusera på detaljerna i boken.

•2.      Jag tror inte att förhållandet skulel klara sig även om han stannade i Sverige. jag märkte tidigt att hon bara ville vara vän med honom. Han tänkte alltid på henne och han ville alltid vara med henne men hon ville nog ha lite utrymme. Jag tycker att man borde träffas ofta flr att dstans relationer brukar inte vara så länge för att nab jab växa ifrån varandra eller så kan något hända och då nöjer nab sig med första bästa för att hon/han finns där och tröstar presonen.

•3.      Den här frågan är svår, jag tycker att han borde förstå att man kan inte bara svika sina vänner. Men det är självklart att man måste ge henne den tid hon behöver. Hon kan inte tvinga än att sluta vara med sinna vänner för att hon vill ha dig för sig själv. (Tänkte ur en killes perspektiv)

•4.      Jag tycker att akka vykort är viktiga för att det är där man får veta att hon inte ha en relatio n med honom och att hon ibnte älskar honom på samma sätt. Hur jag märkte det var att hon hade skickat 12 brev till henne och hon hade skickat ett kort brev till honom. Jag tycker att det minsta hon kunde göra var att skicka lit mer brev till honom även om relationen skulle ta slut. Det var väldigt oschysst av henne att skriva: Vi måste prata. Fast han var för kär fär att fatta vad hon menade med det.

•5.      Jag tycker att slutet är bra och att det är väldigt genom tänkt, Ibörjan  så förstod man inte så mycket men efter sista sidan så förstod nab vad han menade. Han kunde inte ha slutat bättre för han visade tydligt att relationen skulle ta slut ta slut när han lätt telefonen ringa ut och sedan säga jag älsakr dig. Ofta så brukar författare ha ett sanbbt slut neb nab jab se att författaren hade tänkt ut sitt slut.

Motiv = Motiven som jag hittar ärkärlek (första kärleken), otrogenhet, självmord, ensamhet, svek och hat.

Berättarstil= Den är skriven som en typisk kärleksroman. Romaner brukar inte vara så jätte långa, indelade i kapitel, tillhör en eller flera genrer och dem brukar innehålla inre monologer. Hjärtans fröjd innerhåller allt det här och så ä den intee lång. Boken innehåller dialoger, inte för få och inte för många och men han har skrivit många inre monologer vilket som är jätte bra för att man får hela tiden veta hur han känner sig vid de flesta tillfällen. Han berättade med ett vanligt språk så boken var inte svår att förstå. Språket var också väldigt realistiskt för att han använde ord som man använder i det vardagliga livet. Det som kan vara svårt att förstå är att man kan få för sig att boken utspelas i både nutid och dåtid. Eftersom huvudpersonen tänker så mycket kan man få för sig att boken utspelas i dåtid fast att den inte gör det. Den utspelar sig i nutid eftersom han sitter och tänker i sitt rum. Men bara man lä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Frågor till hjärtans fröjd

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2015-11-01

    vad har den tyska grammatikboken för betydelse i den här novellen?

Källhänvisning

Inactive member [2008-11-13]   Frågor till hjärtans fröjd
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10183 [2019-12-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×