Bilen förgör oss

2383 visningar
uppladdat: 2008-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Naturens påverkan av bilen

Hej! Jag heter max jakobsson och igår när jag satt i bussen på väg hem från skolan och tänkte på alla bilar som strömmar förbi, att nästan ingen bil är fullsatt, och att i en av tio bilar så sitter de bara en person i bilen. Tänk om han eller hon kanske skulle tagit bussen till jobbet istället för att köra bilen själv, som både är dyrare och påverkar även miljön. Miljöpåverkan är just nu negativ på många sätt och påverkar egentligen alla av oss. Man arbetar på flera håll med att komma tillrätta med problemet men lyckas inte riktigt. Anledningen till detta tror jag är att människan i sig själv är och till varje pris vill ha det komfortabelt även om det innebär att vi förstör miljön helt och hållet. När bilen och framförallt motorn uppfanns blev många av våra bekvämlighetsproblem lösta. Men även problem uppkom i form av luftföroreningar. Frågan idag är vilka fördelar och nackdelar det finns med motorn?

Fördelar:
När bilen kom till världen blev mycket arbete lättare, snabbare transporter och bekvämare vardag. När den första motorn kom ersätt den hästarnas arbete och de första bilarna blev till och med kallade ”hästlösa vagnar”. Om man skulle någonstans förr fick man åka häst och vagn, som tog långt tid och man åkte inga längre sträckor som man gör idag.

Nackdelar:
Sedan den första bilen kom till världen och fram till nu har det trafikolyckor ökat nått enormt och bara under 2007 omkom hela 490 människor i Sverige i trafiken och 130 personer skadades allvarligt. Men det är inte bara trafikskador som är negativt med bilen. Nu för tiden äger nästan varje familj minst en bil och åker dagligen till jobbet osv som leder till miljöproblem.

En normalstor bil släpper ut hela 2kg koldioxid per mil och ett färdigvuxet stort träd bryter årligen ner ca 12 kg koldioxid. Och i genomsnitt körs varje bil i Sverige 1500 mil per år och släpper då ut ca 3000 kg koldioxid. Och det säger ju sig självt att det tillkommer mer koldioxid än det bryts ner och detta leder till klimathot. Folk har blivit mer lata sedan bilen blev populär och bilen används allt för ofta, även korta sträckor som man egentligen skulle kunna ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bilen förgör oss

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-06-01]   Bilen förgör oss
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10059 [2019-10-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×