stress!


 • 00:51 07 Jan 2007

  Inactive member

  nu visste ju jag inte i vilken kategori som jag skulle lägga den här tråden... men hoppas det blir bra! undrar bara hur många ungdomar det egentlige är som är extremt stressade av skolan, och krav på utsidan också? det finns så många saker som kan göra en stressad i skolan, det är ju en stress att bara tänka på vad man vill bli! för när man väl har funderat ut den lilla frågan så ska man få sina betyg passande nog för att klara av det! man har tur om man vet, det hjälper en att koncentrera sig enormt! är det bara jag som stressar? undrar bara:0

 • 12:28 20 Feb 2007

  Inactive member

  Jag har själv varit stressad länge, delvis för att jag lägger ner så mycket energi på skolan, men även på grund av andra saker som pågår i mitt liv och alla aktiviteter jag ägnar mig åt på fritiden. Dessutom, när jag väl är i skolan måste jag ofta hoppa över lektioner eller äta lunch extra snabbt för att hinna med viktiga möten... För mig har det aldrig egentligen varit något problem just att hinna med både kompisar, fritid och skola. Jag har gjort allt, och gjort det riktigt bra dessutom. Men jag har blivit väldigt stressad, och det känns inte bra hur bra det sedan än går. Så det märks int på utsidan, jag fixar ju allt utan problem och ser glad ut :) Men det är inte skönt... Det är ganska dumt, för senaste gången jag kollade hade jag 90 poäng mer än jag behöver för att komma in på den linjen jag vill på gymnaiset... Men jag gillar att göra mitt bästa i skolan helt enkelt, dte har blivit en vana. Att plugga är även en av de saker jag är riktigt bra på, så det känns konstigt att inte använda det. Ofta tror jag inte att det handlar om hur många olika saker man ska göra, utan snarare hur mycket ansvar man tar och hur mycket energi man lägger ner på det. Det är t.ex skillnad på att vara med i elevrådet och att vara elevrådsordförande... Och så kan man ju vara dum som jag och ta på sig en massa ansvar som man inte får något för ändå och som någon annan lika gärna kan göra. Typ se till att klassen röstar fram representanter till olika råd, eller bestämmer vad de ska göra på klassens dag. Såna saker tenderar att bli överlämpade på de som alltid sköter det... Nu har jag skrivit ganska mycket... Hjälp.

 • 10:02 19 Feb 2007

  Inactive member

  jo precis, men när man känner att man har en ansvar med skolan, man pluggar ju för sin egen skulle, right?? om man då kanske har gjort ngt annat nån gång, typ fest eller roat sig på valfritt sätt, så är det lätt för mig att få lite ångest. jag tycker ändå att man borde sätta sig själv främst och då borde det gälla på båda nivåerna. att plugga för sin egen skull, men inte för mkt för du orkar inte om du inte har ett socialt liv....[?][?] det blir lite virrigt här, men jag tror att det är lätt när man pluggar viktiga saker att man stänger in sig; blir nervös. när det egentligen bara är ett prov.....::o):o) hur många är det egentligen som sätter för hög press på sig själva?? gör dom det för sin egenskull, eller för sin föräldrars skull, (kanske prestationsångest)??

 • 19:37 15 Feb 2007

  Inactive member

  shit vad träffad man känner sig.. jagar upp mig som satan över småsaker (har bl.a nästan börjat lipa i korridoren av nervositet inför muntlig presentation xx() men man får väl försöka att se grejerna för sig iatället för att stirra sig blind på mängden :D iofs lättare sagt än gjort.

 • 15:23 15 Feb 2007

  Inactive member

  Vet inte, själv stressade jag mest upp mig själv, helt i onödan .. var ju nån gång per år när man blev stressad, när man hade 3-4 prov på samma vecka .. men när man väl kom hem satt man ändå 2-3h framför datorn istället för att plugga, så det är ju inte verklig stress som man känner .. finns ju lite puckat folk som måste plugga i 100 år för varje prov, men är man någorlunda normal räcker det ju med en timme i veckan för att få vg i det mesta..?

 • 09:42 20 Feb 2007

  Inactive member

  Stress i skolan är kanske inte det bästa för elever. Men lite stress är nog bra som någon skrev i denna tråd,men för mycket kan göra skada. Jag kände ett enormt tryck då man hade många prov eller mycket läxor...mycket huvudvärk eller något annat. Det borde på något sätt ordnas så att eleverna slapp denna form av stress...''hinner jag med det'' osv. Kanske låter lite dumt,men jag är jag och du är du.

 • 15:15 15 Feb 2007

  Inactive member

  Jo man kan bli rätt stressad, men det kan ju även vara nyttigt att känna en stress. Jag prestera oftast bättre om jag har lite stress på mig. Men för mycket stress är inte heller bra :pJag bryr mig inte så mycket om vad andra tänker om mig, jag är som jag är. Jag tror att alla som går i dem högre årskurserna, framför allt dem med betyg stressar upp sig ibland, det gör alla, och alla kommer göra det hela livet. Då tråden framför allt handlar om skolan, flyttar jag den till skolans sektion ;)

 • 20:51 27 Feb 2009

  Inactive member

  Du är absolut inte själv om det. Jag själv är även väldigt stressad när det gäller skolan, vilket beror på att jag lägger väldigt mycket energi på bl.a. mina uppsatser, prov, läxor m.m. Men att plugga är samtidigt en av de saker jag är bäst på och jag gillar även att göra mitt bästa i skolan.

 • 16:03 28 Feb 2009

  Inactive member

  jag är så galet stressad av skolan jämt och ständigt! särskilt när man har plugg över lov, är det inte meningen att man ska stressa ner då? vi frågade vår lärare i min klass, han hade inget vettigt svar uatn gav oss istället läxförhör på onsdag och sa, lite plugg skadar väl inte? sjukt enligt mig!

 • 00:20 26 Dec 2008

  Inactive member

  Jag löser mina stress problem genom en power nap. Det kan bli uppåt 7 power nap per dag, men det är sjukt givande. Jag är Eso ordförande på vår skola, jag tränar väldigt mycket, jag är väldigt aktiv inom politik, jag har alla MVG, och utan power nap hade jag aldrig klarat det. Prisa power nap!!


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×

Logga in med Facebook