Svenska - kunna skriva bra.


 • 13:40 23 Jan 2010

  Markus

  Hej! Jag vill bli journalist och vet ni om det finns någon bra kurs man kan gå? Ska nu välja Media i gymnasium - där lär man ju sig något mycket i alla fall. Men jag skulle vilja gå kurser med, för att bli extra bra.

 • 08:48 27 May 2013

  Anneli

  Medieprogrammet och även Samhällsprogrammet med medieinriktning brukar ha en del kurser som vänder sig särskilt till dig som vill bli en bra skribent. T.ex. textkommunikation, Svenska C (i gamla gymnasieskolan, den borde heta Svenska 3 nu), litterär gestaltning.

 • 17:59 21 Feb 2010

  ella

  Jag vill så småningom också bli journalist och har därför valt gymnasiumet jensen norra i stockholm som inritar sig på jonalistik istället för en enkel media kurs. Ett tips!

 • 19:36 08 Mar 2010

  Hampus

  Men jag vill också bli journalist och har valt gymnasiumet Jensen fast med inriktining på ekonomi, tror ni att jag har en bra chans att bli jornalist endån?

 • 16:40 13 Mar 2010

  Nore

  Hampus, det tror jag nog. Dvs. om du får tillräckligt bra betyg eller poäng på Högskoleprovet. Om du har valt ett gymnasium med kursen Journalistik så kan du teoretiskt sätt få arbete inom Journalistik redan efter gymnasiet. Haken är att det oftast krävs en viss del Högskolepoäng dvs eftergymnasiala studier på universitet för de flesta journalistjobben. Vad jag föreslår är att du tittar in på su.se eller ett annat universitet du är intresserad av och titta på deras intagningsstatistik för att se vad det är som krävs av dig för att studera där, vilket kan ge dig en någorlunda bild över vad det är för betyg du behöver satsa på för den utbildningen. Lycka till!


Medlemskap krävs

För att komma åt denna sida måste du vara medlem och inloggad.

Är du inte redan medlem?

Bli medlem nu och få tillgång till allt innehåll på hela Mimers Brunn.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×

Ladda upp ditt arbete

Dela med dig, ladda upp ditt arbete och hjälp andra! Mimers Brunn söker ständigt nya arbeten på alla nivåer. Inget arbete är stort eller för litet för att ligga uppe på Mimers Brunn.

Ladda upp arbete

Mimers Brunn tipsar om

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet börjar den första tiden som vuxen, vad ska man göra? Resa kanske? Jobba? Mimers Brunn hjälper dig! Efter gymnasiet