Konsumtionsvanor för ett hållbart och utvecklat samhälle

2 röster
5413 visningar
uppladdat: 2007-05-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Allt vi köper påverkar samhället. Och vad vi än köper så påverkar det alltid på något sätt, mer eller mindre. Om vi tillexempel skulle importera alla varor (eller en mycket stor del) som vi använder i Sverige så skulle ju miljontals jobb och arbeten försvinna i vårt samhälle, visserligen så skulle vi ju istället kunna lägga en stor del av arbetskraften i forskning och utveckling i Sverige men vart skulle vi få de resurserna ifrån? Det vi importerar skulle nog vara billigare än om vi hade producerat det själva men eftersom en stor del av Sveriges företag är privatägda så skulle Sveriges Kommuner gå i förlust och inte kunna importera alla de varor som vi idag använder oss av i vårt samhälle, det är ju också självklart att vi ska ta vara på våra naturresurser och utvinna det vi kan för att gå med vinst. Vi bör ju också sträva efter att producera återvinningsbara produkter som gynnar miljön, och använda oss av förnybara resurser som gör att vi inte hamnar i någon kris, till exempel bränslebrist.
Inte nog med det så skulle ju ett samhälle som inte producerar varor själv vara i stort behov av andra länder för att kunna försörja sig. Om vi importerar ifrån länder långt ifrån vårt land så skulle vi också bli beroende av många och långa transporter som inte skulle bidra till att förbättra klimatförändringen. Om det skulle bli krig i några länder mellan vårt och landet som vi importerar ifrån så skulle det kanske leda till att man inte skulle kunna importera varor ifrån det landet längre och det i sin tur skulle leda till att vi i Sverige fick brist på de produkterna eller blev tvungna att importera samma varor ifrån länder som tar mer betalt för produkterna då de ger högre löner till sina anställda osv.
Ytterligare en orsak till att vi inte ska importera ifrån andra länder är ju att det inte gynnar vårt samhälles egna företagare och bönder. Genom att producera en stor del av produkterna i Sverige så ger det företagen höga vinster och det kan starta fler företag som kan ge fler arbeten. Och i takt med att befolkningen ökar så finns det nu fler jobb till de nya företagarna, vilket leder till ett mer välutvecklat, oberoende, starkt och hållbart samhälle.
Dock kan det vara en fördel med att importera, fastän det inte gynnar det egna landets företag, om vi till exempel importerar el eller annat som kräver förbränning och stora koldioxidsutsläpp så blir ju inte vi i vårt land direkt påverkade, men det är ju ingen bortförklaring till varför vi ska prioritera vårt eget samhälle framför andras, vi lever dock på samma planet och alla kommer på något sätt att påverkas, mer eller mindre.

Alltså, för att vi ska få ett så hållbart och utvecklat samhälle som bara möjligt så bör vi använda våra egna resurser istället för andras, vi bör inte importera mer än bara nödvändigt, möjligtvis börja exportera överskott men i sådana fall bara till intilliggande länder för att minska transporterna. Vi ska endast använda oss av förnybara och miljövändliga resurser och lägga fler av jobben i forskning och utveckling så att vi kan få fram fler miljövänliga produkter som samtidigt gynnar vårt samhälle i minskad arbetslöshet. Vi ska heller inte ta till någon vana att använda oss av ickemiljövänliga produkter och resurser och istället använda oss av konsumtionsvanor som gynnar vårt samhälle, det är nyckeln till ett hållbart och vä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Konsumtionsvanor för ett hållbart och utvecklat samhälle

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-09]   Konsumtionsvanor för ett hållbart och utvecklat samhälle
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=8120 [2018-06-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook