Känslor och självkontroll

5297 visningar
uppladdat: 2007-03-15
Mimi Mihalek

Mimi Mihalek 29 år

Från
Helsingborg, Sweden
Utbildning
High School : Rönnowska Skolan, College : Rönnowska Skolan
Jobb
HH-Ferries, TT-Line Sverige, Finnlines, Elinebergsskolan, Viking Supply Ships, HH-Ferries, Sunwing Family Resorts, Sirius Rederi AB, Broström Ship Management, Northern Marine Management
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Psykologi Läxa!

• Tänk på något tillfälle när du var helt styrd av dina känslor. Hur agerade du då?
Svar: Innan kunde jag sätta mig när och använda rakbladet till min räddning då, när känslorna va som starkast.

• Hade du kunnat agera annorlunda? I så fall hur?
Svar: Jodå, klart man kunde. Men när man är en självskadare. Så tänker man inte på andra lösningar, för man är helt beroende av själva skadandet. Så man finner ingen annan utväg.

• Skulle du ha velat agera annorlunda? I så fall hur?
Svar: Klart man hade velat, men sedan man slutat har man funnit andra lösningar, som man visste att dem inte hjälpte innan. Men när man väl själv bestämmer sig för att inte gå ner till det djupa igen, så klarar man det. Nu sätter man på en bra film och tar upp sina stickor och stickar av sina elaka känslor med det.

• Hur kan du ha nytta av att känna igen situationer som väcker nej-känslor?
Svar: Man kan ha nytta av det både på ett positivt sätt och på ett negativt. Om man ska ta det där jätte dumma, som knark om någon frågar, så kan man ju givetvis säga NEJ med starka ord. Men som andra saker, kanske om man verkligen vill vara med en kompis, men kan inte för det finns tråkiga saker som kommer emellan, då är det verkligen svårt att säga nej.

• Finns det något som det känns omöjligt för dig att göra något åt själv? I så fall vad? Vem skulle kunna hjälpa dig med att göra något åt det som känns omöjligt?
Svar: Jag trodde att jag skulle skära mig tills den dagen jag dog typ, av naturliga, eller om jag tog livet av mig själv. Men jag klarade själv att sluta, fast jag tyckte det var jättesvårt vissa dagar. Något jag verkligen inte kan komma ifrån som jag verkligen behöver hjälp med är ju min ångest och min depression. Samtidig ha hjälp med att förstå mitt funktionshinder bättre. Jag tror inte jag klarar det ensam. Det tycker jag är omöjligt utan en hjälp på traven. Dem som kan hjälpa mig är min familj, och mina vänner. Corpore måste visa vad dem går för innan jag verkligen kan säga till dem att jag behöver hjälp, dem måste visa sina kunskaper, för jag tycker inte dem verkar ha bra utbildning nog för att kunna hjälpa mig. Jag ska känna mig trygg, och att dem ska förstå mig innan jag känner mig säker att kunna lita på dem. Sedan att kunna prata, och berätta saker.

• Vad kan du göra för att öka möjligheterna att få uppleva ja-känslor?
Svar: Jag känner ofta att jag gör massor med Ja saker, fast man innerst inne känner att man borde säga nej. Men ibland är det positiva Ja saker man säger ja till. Samtidigt kan man ju tacka ja till helt fel saker också. Jag vet inte vad frågan menas med, när där står hur kan du öka möjligheten?

• Hur klarar du av att kontrollera dina känslor?
Svar: För 2 år sen, typ till för 8 månader sen kanske. Var jag den typen som istället för att låta det gå ut över andra, när mina känslor och min ilska dök upp. Så gick jag in på mitt rum och göra mig illa istället. Nu är det nog mer att man låter det gå ut över andra. Så att det är en bättring vet jag inte, men kanske mycket bättre att låta det gå ut över en personal som kan hantera det, än på mina armar kanske. Som kanske inte skulle ha klarat det livet ut, med att bli uppskurna. Om man kan beskriva det så kanske.

• Vad behöver du förbättra?
Svar: Jag behöver förbättra mycket, men just nu vill jag först och främst hantera och få bort min ångest och min depression, sen kan jag gå över till mitt funktionshinder. Jag tror om jag kanske kan bearbeta det först, så kan jag nog kämpa med mitt funktionshinder sen.

• Uppstår det ibland situationer då du skulle vilja kunna kontrollera dig bättre? I så fall vid vilka situationer?
Svar: Ja många gånger! Men ibland så kan man verkligen inte förstå varför man gjorde som man gjorde. Egentligen ska man inte tänka: ”Varför gjorde man så?” För det går ju inte att gå tillbaka i tiden. Det ända man kan fundera på är vad man kan göra bättre tills nästa gång något sånt här uppstår. Det är ungefär så jag tänker, gjort är gjo...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Känslor och självkontroll

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Mimi Mihalek [2007-03-15]   Känslor och självkontroll
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=7772 [2018-06-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook