Man kan inte ersätta en kram med ettor och nollor

2166 visningar
uppladdat: 2007-03-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hur ska man som barn eller ungdom i dagens datasamhälle lära sig att kommuniceras med andra människor, när man kan avsluta en diskussion genom att bara logga ut? Att ignorera en kompis är så lätt som att markera blockerarutan. Att flörta med en kille görs genom att skriva flirttecknet: ;-) . En kram är superenkel; bara fyra bokstäver! Orden blir lätt mycket större men innehållsfattigare när man inte behöver visa något ansiktsutryck och man behöver aldrig stå för sina känslor. Man kan ju bara logga ut om det blir jobbigt.

Det är lätt att komma undan diskussioner och djupare problem när ingen ser att man gråter bakom skärmen och visst kan man få förståelse, och visst kan det kännas skönt att prata ut några modem längre bort. Men jag skulle föredra att samma vän torkar bort en tår och ger mig en kram. Den fysiska kontakten når inte genom nätverket, men samtidigt är det ju bara att koppla upp sig för att genast hitta en vän att prata med online. Men ärligt… Jag kan inte telefonnumret utantill till någon av dem? Pratar vi om riktig vänskap? Hur kan den förmedlas genom en maskin?

Jag kan från dag till dag välja vilka jag vill vara vän och fiende med men när kontaktlistan består av trehundratolv personer och jag känner ungefär tjugotvå blir jag mörkrädd, speciellt när jag för dem tjugotvå personerna visar upp vad jag vill och inte vill.

Sanningen är ju att jag fotar med digitalkameran i serier med 150 bilder, men endast 2 bilder får mina kompisar se. På Internet. Jag behöver bara visa det jag vill visa, jag behöver bara säga det jag vill säga. Jag kan vara så nära verkligheten jag vill vara men också hålla mig så långt ifrån jag kan komma.
I skolan pekar vi tjejer gärna ut dem som är falska, påklistrade eller bara inte sig själva. Men på Internet är vi allesammans dolda och ihopklippta till spännande alias (mitt eget är Amy Snape – känns betydligt mycket mer spännande än Peffie?). Och allihop är vi heta, kramiga och lustiga brats i stora hus med fantastiska m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Man kan inte ersätta en kram med ettor och nollor

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-03-08]   Man kan inte ersätta en kram med ettor och nollor
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=7710 [2018-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook