Bokrecension

3527 visningar
uppladdat: 2007-01-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag läste bok som heter TUSEN SMÅ BITAR.En självboigrafisk bok.Allting som står i boken har hänt James i verkliga livet.TUSEN SMÅ BITAR är en bok om beroende.James blev drog och alkohol beroende redan vid 10 ås åldern.Boken är gripande,naken ,sårbar och känslofyll.

Boken har blivit så älskade att den har sålt i 1.77 miljoner exemplar bara i USA redan första veckan.Oprah har gjort ett avsnitt om den.Man har t.o.m tänkt att göra en film av den.Boken släpptes januari 2005 och blev snabbt en av dem mest sålda böcker i världen.


FOKUS BOKEN:

James vaknar plötsligt upp på ett flygplan.Han har ingen aning om var han har varit eller vart han är på väg.Han minns inget av vad som har hänt honom dem senaste 2 veckorna.Ansiktet är sönderslagit.Han har inga framtänder,det ett stort hål i hans kind att man kan stoppa in en helt hand,hans näsa är sönder,hans ögon är så svullna att han inte kan se,kläderna han har på sig är täckta av spya,snor,spott,kiss och blod och hela han är täct av blåmärken och sår.Han har ingen plånbok,inga pengar,inget jobb.Polisen letar efter honom i 4 stater,han är bara 23 och det här är inte första gången det händer honom...

James började sno alkohol från hans föräldrar när han var 9.Anledningen till att dem aldrig märkte nåt var för att dem jämt brukade ha fester.Vid 10 års åldern var han redan beroende av alkohol men det var inte först vid 12 han började med droger.Han träffade en kille som var äldre än honom själv och killen gav honom ett ''''jobb''''.Det var att han skulle sälja droger, belöningen var alkohol och lite droger. Det var så James börade med alkoholen.James såg den här killen som sin bror.Han hade inga syskon eller föräldrar som ställde upp för honom så så fort killen visade intresse för honom blev James glad att ha hittat en ''''kompis''''.

Efter att James blir hittade blir hans föräldrar kontaktade och bestämmer sig för att lägga in honom i ett behandlingshem ,men viljan att ta droger är så stark .Kroppen var så förstört att han kräktes delar av hans mage dagligen.Hans beroende var så stark att när han drömmde om att han konsumerade droger och alkohol vaknade han upp hög.
När läkarna undersökte honom var dem så förvånade över att han fortfarande lever och säger att en liten dricka skulle leda honom direkt till döden.På grund av skadorna fick inte James använda nån slags av bedövninsmedel när han skulle gå och fixa hans tänder.Så när det var dags gav hans chafför honom tennis bollar som han fick krama medans behandlingen pågick.Han kramade bollarna så hårt att hans naglar gick av och ändå kändes det ingenting mot smärtan han hade på grund av tänderna.Efter behandlingen var svullnaden på James ansikte så stot att man knappt kunde se hans ansikte.

När boken fortsäter får vi se hur han klarar av kampen mellan liv och död-för det är exakt vad det är.FÖRFATTARE:


Det har gått väldigt bra för James självbiografiska bok att han har släppt en fortsättning till den : Min vän Lenart.
James är nu 34 år gammal har en fru och en hund.Han bor på Manhattan och är nu en framgångsrik författare.

Han började skriva boken för 1996 men slutade senare.Han tog upp skrivandet igen vid 1999.
2002 var boken klar och släpptes men den blev inte känd, först Oprah gjorde ett avsnitt om den och det var år 2005.
Vid det läget hade redan James gjort klart Min Vän Lenart ,uppföljaren till TUSEN SMÅ BITAR.


Nu har James skrivet 5 böcker och alla har blivit minst lika älskade och populära.
James har jobbat tidigare som regissör innan han bytte kärriär.
VAD JAG TYCKTE OM BOKEN:


Tusen små bitar är den bästa boken jag har nånsin läst.Den är gripande,naken och känslofyll.

Den är värd att lägga sin tid på och jag ångrar inte att jag läste den.Jag har lärt mig otroligt mycket genom den här boken och jag bara älskar den.
En sak som James skrevi boken var: En sekund är inte mer än en sekund.En minut är inte mer än en minut.En dag är inte mer än en dag.Dem kommer att passera.Saker och tid passerar.Frukta inte men brytt inte heller upp,kontrollera inte men tappa inte kontrollet.Slås inte men sluta inte slås.Omfamna och uthärda.Om du omfamnar kommer du att uthärda.
Det var min favorit mening i hela boken.James är nu en av mina favoriter och jag ska gå och köpa uppföljaren till den här boken.

En bok som måste läsas.Det är på riktigt.På allvar och varje ord i romanen talar direkt till läsaren.
Den är hänsynslöst,naket,gripande och känslofyll.Jag har aldrig blivit så fysiskt påverkad av en bok....

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2007-09-14

  skiitbra :D:D

 • Inactive member 2007-12-09

  Kanske sätta mellanslag efter

 • Inactive member 2007-12-09

  Mkt stavfel....Men annars rä

 • jesper dahl 2008-10-31

  Jag läser boken just nu, och jag ska säga dig att jag håller inte med dig ang. att boken är bra. Jag tycker att den är totalt hemsk! Tycker det är dåligt av skolverket att man ska behöva läsa sån här Skit (ifall du ursäktar mitt uttryck)! Att läsa sånt här är inte bra för ungdomar tror jag, när jag läser denna så förstår jag bara hur mycket jag älskar min familj. för jag ser på denna killen som en kille som är tyken mot föräldrar och hatar allt runt omkring sig, självklart förstår jag att det måste vara skitjobbigt och allt känns värdelöst, och jag vet inte vem jag skyller det på. men att behöva läsa detta, det skulle jag aldrig gå med på ifall det nu inte omfattade ett stort betyg.

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-24]   Bokrecension
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=7479 [2018-05-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook