För och emot abort

51 röster
96413 visningar
uppladdat: 2007-01-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Svenska
Det är bra med abort!
För:
1. Tänk ifall man blir våldtagen.
2. Om det är något fel på barnet och föräldrarna inte har råd att betala alla mediciner och läkarvård som barnet kanske måste behöva.
3. Om man har en sjukdom som kan döda både mamman å barnet.

Emot:
1. Alla varelser är värda att leva
2. Att göra abort är som att mörda en människa.
3. Det sker så många illegala och amatörmässiga aborter att kvinnorna får skador eller dör.För:
Varför är inte abort acceptabelt i alla länder? Det skulle göra livet så mycket lättare för så många människor, framförallt för en kvinna. Tänk dig att du är en tjej/kvinna och blir våldtagen. Skulle du då verkligen vilja bära på barnet som blev till vid kanske den hemskaste stunden i dit liv? Ska inte ett barn bli till av kärlek och omtanke? Inte vill man bli tvingad att föda ett barn som bara kommer att påminna en om någonting hemskt. Hur ska man då kunna älska det barnet och hur ska barnet kunna känna sig älskat när inte ens den som har fött barnet älskar det? Eller tänk om det är något fel på barnet som kommer att kosta en massa pengar som föräldrarna inte har eller kan skaffa, som t.ex. mediciner, sjukhusbesök och läkarvård, hjälpmedel så att barnet ska få leva så likt ett ”vanligt” barn som möjligt. Då plågar man bara barnet mer.
Tänk att en gravid kvinna är sjuk och det kan ha kommit över till barnet. Det är osäkert om båda kan komma att överleva. Vilket liv ska man välja? Ska man chansa eller ta det säkra före det osäkra? Man kan rädda ett liv istället för att riskera att båda dör. Jag säger då de, en kvinna borde få bestämma själv över sin kropp och inte låta andra göra det åt henne.

Kvinna som gjort abort.


Emot:

Emot:
Jag håller inte med om dina synpunkter. Ett barn skapas alltid av kärlek, guds kärlek. Han har ett syfte med varje människa han sätter här på vår jord. Vare sig det är en man eller kvinna, handikappad eller så kallad ”frisk”, eller om det föds till en rik eller fattig familj, så har alla människor ett syfte här på jorden. Dessutom talar bibeln om Den gyllene regeln ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, skall också ni göra för dem.” Och gud ser även fostret i magen som en människa. Människan är skapad, älskad och önskad av gud. Barnet behöver alltså aldrig känna sig oönskat, som du verkar vara så bekymrad över.
Sen så varje år dör tiotusentals kvinnor av sviterna efter en illegal eller enbart amatörmässigt utförd abort. Därför måste man förbjuda abort för att inget sådant ska existera.
Om vi accepterar att en mor kan döda till och med sitt eget barn, hur kan vi kräva av andra att inte döda varandra? Ett barn som inte ens har gjort någ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: För och emot abort

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Jonathan Engström 2011-10-20

  Har ni tänkt på all Onani vi män gör? tänker man efter så när vi kommer blir det inga barn för det utan vi kanske kommer i papper eller i sängen eller vad som helst som egentligen kunde ha blivit vårat barn. Tänker man på det viset så blir det att vi dödar jääävligt många barn right? Så abort kan inte vara så himla fel. Sen klart att de är ju fel om man gör abort flera gånger för man inte vill ha barn o.s.v. men ni förstår väll va jag menar? Sen visst vissa får hata mig för mitt tycke men jag håller med om att inte ALL abort ska få genomföras men av vissa skäl borde man få göra abort.

 • Jonathan Engström 2011-10-20

  Har ni tänkt på all Onani vi män gör? tänker man efter så när vi kommer blir det inga barn för det utan vi kanske kommer i papper eller i sängen eller vad som helst som egentligen kunde ha blivit vårat barn. Tänker man på det viset så blir det att vi dödar jääävligt många barn right? Så abort kan inte vara så himla fel. Sen klart att de är ju fel om man gör abort flera gånger för man inte vill ha barn o.s.v. men ni förstår väll va jag menar? Sen visst vissa får hata mig för mitt tycke men jag håller med om att inte ALL abort ska få genomföras men av vissa skäl borde man få göra abort.

 • Johanna Lindgren 2013-01-09

  Dina enda motargument är väldigt lätta att ignorera för det första: är man inte religös eller har en annan religion som tillåter abort så är det argumentet i stort sett irrelevant, för det andra: om en mor verkligen skulle vilja döda sitt barn kan hon lika gärna göra det efter att ungen har fötts, men jag tror inte att det är speciellt många som ser en abort lika allvarligt som att skjuta någon i huvudet, precis. slutligen har vi argumentet illegala och farliga aborter: tror du verkligen inte att sådana sker i länder där abort är illegalt? uppenbarligen förekommer dem otroligt mycket oftare om det inte går att göra dem på en riktig klinik, och då med smutsiga verktyg som kan riskera även moderns liv. kvinnor har till och med gått så långt som att svälja glasskärvor eller köra upp galgar i vaginan i hopp att få missfall därför att de så gärna vill bli av med ungen. vore det då inte oändligt mycket bättre att det vore legaliserat så att modern överlever och med god hälsa? speciellt det sista tycker jag är ett äckligt dåligt argument MOT abort! jobba på det. Jag tycker inte nödvändigtvis att abort är rätt om man gått och blivit gravid för att man har varit oförsiktig, men om man har en bra anledning som sjukdom, att man inte kan ta hand om barnet när det fötts, eller just att man har blivit våldtagen - så tycker jag att man iaf ska ha alternativet att göra det, för let's face it: vill man inte ha ungen så hittar man sätt att göra sig av med det, och jag tycker inte att något barn någonsin ska behöva växa upp i ett kärlekslöst hem!

 • Anton Ytterbom 2017-08-28

  hej alla mina barn hur mår ni idag?

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-23]   För och emot abort
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=7477 [2018-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook