Ridsporten behöver mer pengar

2 röster
4916 visningar
uppladdat: 2001-05-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Mer pengar åt ridsporten!

Det är dags att ridsporten får lika stor del bidrag som andra sporter med lika stor driftskostnad och lika många aktiva.

Om man idag skulle jämföra hockey och ridsport, som är två sporter med ungefär lika många medlemmar i Sverige och som har ungefär lika stora driftskostnader, skulle resultatet bli skrämmande! Just denna jämförelsen gjordes för ett par år sedan av Barometern. Det visade sig att ishockeyklubben fick mer än det dubbla i bidrag, räknat i procent av klubbarnas driftskostnader som är ungefär lika.
Vad ger det för signaler till dagens ungdomar? Att ishockey skulle vara ”bättre” att utöva eller vad? Därför säger jag, återigen, dags för rättvisa! Ridsporten är Sveriges tredje största sport och det är dags att den behandlas därefter också.
Visst kan det vara en tolkningsfråga hur mycket bidrag som ska delas ut, men delas det väl ut ska det göras rättvist! Kan möjligen det faktum att ridklubbar får mindre i bidrag, ha en gnutta könsdiskriminering i ryggraden? Förr var väl det mesta kvinnor tog sig för mindre välbetalt och det är faktiskt till största del små tjejer som rider.

Ridning är en mycket dyr sport. Ridklubbarnas pengar ska inte bara räcka till att hålla byggnader i skick, köpa utrustning och anställa tränare, som hos vilken annan klubb, utan de ska också stå för foderkostnader för hästarna ( ca 5000 kr per häst och år) lön till de anställda som sköter hästarna, veterinärskostnader ifall de skadas och då och då täcka kostnader för nya köp av hästar (kostar mellan 20- och 50 000 kr styck.) Och detta är kostnader för en klubb på lägre nivå, en ridklubb för de som vill lära sig. Var ska en ridklubb kunna få tag i pengar till detta när de bara får mellan 20- och 30% av sina driftskostnader i bidrag? Jo, det blir självklart de ridande som får betala.
Man kan förstå varför det är så många som inte har råd att utöva en sport som kostar minst
3000 kr per år!

Ridsporten är viktig för många. Ridningen kan erbjuda en större bredd än de flesta andra sporter. Här kan barn och vuxna tävla emot varandra på samma nivå och samma villkor, här är tävlingarna varken indelade efter specifik ålder, vikt eller antal år man varit verksam, här får man lära sig samspelet mellan djur och människa och samtidigt få motion, här kan en rullstolsbunden gå på nytt (i allafall med hjälp av fyra hästben) och här kan du vin...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ridsporten behöver mer pengar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-18]   Ridsporten behöver mer pengar
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=710 [2018-04-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook