Recension av Michael Endes Den oändliga historien.

8322 visningar
uppladdat: 2001-05-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Recension

Eftersom jag gillar Fantasy, har jag valt Michael Endes ”Den oändliga historien” . I denna bok skildras berättelsen om en liten feg och kobent grabb vid namn Bastian Balthasar Bux. Han bor med sin pappa eftersom hans mamma har dött i cancer. Och sen dess har pappan inte varit sig lik.

En dag när han blir sen till skolan går han in i ett antikvariat. På skylten står det ”ANTIKVARIAT Innehavare: Karl Konrad Koreander”. Därinne fick han syn på en bok som innehavaren Konrad satt och läste. Bastian kände att han måste ha just den boken. Så huxflux tog han den och sprang iväg till sin skola. Där gömde han sig på vinden och började läsa. Boken han läser handlar om landet Fantàsien. Barnkejsarinnan , som styr landet är sjuk och Fantàsien försvinner mer och mer. Hon skickar ut en pojke för att ta reda på hur man botar sjukdomen. Atreju, som pojken heter får reda på att Barnakejsarinnan behöver ett nytt namn av ett människobarn.

Och såklart ger Bastian Barnakejsarinnan namnet Månbarn. Och nu befinner sig Bastian i Fantàsien och det ligger på hans lott att bygga upp det igen med sina önskningar . På en medaljong som han får från kejsarinnan står det ”Gör vad du vill” , Bastian tolkar det som ”gör det du har lust med”. Men varje gång han använder en önskning försvinner lite minne. I Fantàsien råkar han ut för både bra och dåliga äventyr och träffar på stenbitare, irrbloss, nattalfer m.m.

Till slut har Bastian förlorat nästan allt minne av människovärlden men får hjälp av Atreju att hitta livets vatten. Och därifrån kommer han tillbaka till sin egen värld. När hans pappa ser honom blir han överlycklig över återkomsten och de firar. Sedan när Bastian ska gå och be om ursäkt för att han stal
Boken har inte innehavaren något minne av en sådan bok. Bastian berättar hela historien för Konrad och då visar det sig att han också hade varit där och att vilken bok som helst kan bli en port till Fantàsien…..

”Bastian märkte inte hur tårarna rann utför hans kinder. Nästan besinningslöst ropade han plötsligt: ”Månbarn! Jag kommer!”

Kommentar: Jag har läst denna boken flera gånger för att den är så bra och spännande redan från första raden. Man tänker sig verkligen in i berättelsen. Den speglar verkligheten för ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Recension av Michael Endes Den oändliga historien.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-12]   Recension av Michael Endes Den oändliga historien.
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=612 [2018-09-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook