Gympa lektion huvudaktivitet

2 röster
7773 visningar
uppladdat: 2006-05-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Huvudaktivitet: har jag valt att ha fotboll för att det är en kul och spännande sport, och man lär sig det fort. Det går ut på att jag delar upp dem i två olika lag, laget väljer ut vilka sex som ska börja spela de andra går och sätter sig på bänken och väntar på att få byta. Det börjar med att ena laget börjar med boll, de går upp och ställer sig i mitten ca en meter ifrån varann och gör en avspark passar de en lös boll till den andra som sen är spelet igång. Då ska laget som har bollen driva bollen upp till motståndarnas lag och försöka göra mål, samtidigt som motståndarna som inte har bollen ska försöka få bort den driva upp den till motståndarnas mål och göra mål. När det blir mål så tar man bollen och gör en avspark igen. Laget som inte har bollen försvarar hela tiden. På vägen kan det inträffa lite saker, Inkast menas med att om ett lag rör bollen eller skjuter och den går ut bakom linjen på långsidan, då tar en person i laget upp bollen och går ut där bollen åkte ut och föser bollen överhuvudet och kastar till en av sina med spelande, Hörna menas med att om det försvarande laget eller målvakten skjuter ut bollen på kortsidan då tar en i anfallande laget bollen och går ut och lägger bollen nere i hörnet på planen, i änden av både kortsidan och långsidan och skjuter bollen in mot mål så med spelarna kan försöka göra mål, men då om de skjuter ut bollen på kortsidan så blir det inspark, det menas med att målvakten tar bollen och lägger den någonstans på linjen i straffområdet. Men om målvakten tar den så blir det utspark som menas med att målvakten får gå ut till straffområdet och hålla eller kasta ut bollen. När man då ska möta bollen kan en motståndare komma och knuffa till en med armarna och då blir det frispark, och laget som blev ner knuffad lägger bollen där det hända och skjuter den till med spelare, som tar den och springer in i straffområdet och blir ner knuffad då blir det straff, man lägger då bollen på straffpunkten och skjuter den på mål medens alla andra står utanför straffområdet. Straffområdet är målvaktens ”egna lilla plats” där den får göra i princip vad den vill, men inte knuffas för hårt. Puttas man alldeles för hårt blir de utvisning och man får gult eller rött kort, och för gult kort får man gå ut och sätta sig på bänken i två minuter och rött kort blir man avstängd hela matchen + nästa.
Det var de regler som finns i fotboll, men nu när vi spelar inomhus och planen inte är så stor, har jag valt att ta bort hörna och inkast.
Med denna aktivitet vill jag...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Gympa lektion huvudaktivitet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-04]   Gympa lektion huvudaktivitet
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=6099 [2018-10-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook