How to get robux on roblox for free

2 röster
1317 visningar
uppladdat: 2017-04-21
Dick Testicleman

Dick Testicleman 48 år

Från
Hail, Al Fujayrah, United Arab Emirates
Utbildning
High School : Gaylord High School, College : Kuk
Jobb
YouTube, Bögs Gård AB
Om
Jag föddes i Afghanistan. Jag blev pilot som ung. Jag flög mot torn. Jag landade säkert och fint
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

U go on to Majnkräft and I press gamemode 1 and den u get diamonds and den u have robux on roblox.

 

Benjamin Syrsa

Benjamin Syrsa (engelskt namn: Jiminy Cricket) är en disneyfigur skapad av animatören Ward Kimball år 1940 för filmen Pinocchio. Han är en kringvandrande syrsa som i filmens inledning får i uppdrag att vara samvete åt Pinocchio. Sången Ser du stjärnan i det blå? från filmen har blivit något av hans signaturmelodi. Senare har Benjamin kommit att uppträda i ett flertal disneyproduktioner, oftast manande till eftertanke - ett "samvete" för tittaren.

 

 
 

Innehåll

 
 

PinocchioRedigera

DisneyfilmenRedigera

Pinocchio inleds med att Benjamin, iklädd luffarkläder, smyger in i leksaksmakaren Geppettos hus för att få skydd för natten. När Blå Fen plötsligt uppenbarar sig och väcker liv i trädockan Pinocchio för att ge den vänlige Geppetto en son. Men då Pinocchio bara är en docka – om än en levande sådan – har han inget samvete. För att råda bot på detta ger fen Benjamin i uppdrag att vara Pinocchios samvete till dess att han blivit en riktig pojke, och i samband med detta svingar hon också sitt trollspö och Benjamins kläder byts ut mot frack och hög hatt, som sedan dess har blivit hans signum.

Det amerikanska namnet på syrsan – Jiminy Cricket – är en gammal eufemism för Jesus Kristus.[1]

Bokens förlagaRedigera

Även i Carlo Collodis bok, som Disneys film bygger på, existerar en syrsa. Den är dock namnlös och dödas redan i första kapitlet, varefter den återkommer en handfull gånger som spöke.

 

Senare filmuppträdandenRedigera

Pank och fågelfriRedigera

1947 hade långfilmen Pank och fågelfri världspremiär. Filmen består huvudsakligen av två novellfilmer - Bongo och Musse och Bönstjälken - men i ramberättelsen som knyter ihop de båda huvudinslagen, gjorde Benjamin comeback. Han presenteras åter igen som en omkringvandrande luffare, men är nu betydligt mer bekymmersfri, och sjunger bland annat filmens titelmelodi om hur underbart det är att vara "pank och fågelfri", utan några bekymmer.

1950-talets TV-produktionerRedigera

När Walt Disney under 1950-talet beslutade sig för att ge sig in på TV-marknaden med TV-serier som DisneylandMickey Mouse Club och diverse specialprogram blev Benjamin en av de figurer som återupplivades för att fungera som konferencier. Innehållet i dessa program bestod dock huvudsakligen av äldre animerat material och nyinspelat spelfilmsmaterial.

Det i Sverige mest spridda av dessa program är utan konkurrens From All of Us to All of You - på svenska kallat Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul - som visas på SVT1 varje julafton klockan tre (dubbad av Bengt Feldreich). I detta program leder han också tittarna genom Ser du stjärnan i det blå?, som därmed har nått status som julsång.

Oftast förekommer dock Benjamin i de omkring åtta minuter långa episoderna av TV-serien Mickey Mouse Club som bar namnet I'm no fool... och You and Your.... I den förstnämnda lär han barn att ta vara på sig själva - teman som behandlades inkluderar bland annat eld, elektricitet, cykling och hur man bör agera vid ett olycksfall - och i den senare visar och berättar han hur människokroppen fungerar. Dessa episoder kom under 1960- och 1970-talen att distribueras på 16 mm film till amerikanska skolor.

Musse Piggs julsagaRedigera

När Walt Disney Productions släppte sin version av Charles Dickens En julsaga 1983, kom en mängd av Disneys klassiska figurer att spela större eller mindre roller. Benjamin Syrsa kom att ses i rollen som "de förgångna jularnas ande", och tar med sig Ebeneezer Scrooge - spelad av Joakim von Anka - tillbaka i tiden till hans ungdom.

Hos MusseRedigera

Precis som merparten av Disneys figurer medverkade även Benjamin Syrsa i TV-serien Hos Musse, ursprungligen visad 2001-2004.

 

Andra medierRedigera

Benjamin har även dykt upp i TV-spelen Kingdom Hearts och Kingdom Hearts II, och i flera sammanhang i Disneyland och Disneys andra temaparker. Han förekommer också i Disneys tecknade seriealbum.

 

Engelsk originalröstRedigera

 

Svensk originalröst 

Källor för arbetet

Mamma och min Andra mamma

Kommentera arbetet: How to get robux on roblox for free

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Dick Testicleman 2017-04-21

    11/10 solid-IGN

Källhänvisning

Dick Testicleman [2017-04-21]   How to get robux on roblox for free
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=60104 [2018-06-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook