Debattartikel - invandring

1 röster
2636 visningar
uppladdat: 2017-01-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Invandring - positiv eller bara negativ?

 

“De tar våra jobb och förstör vårt vackra Sverige!” är något som vi ofta fått höra om invandrare. Men hur sant är egentligen detta?

 

Sverige är ett av de mest invandringspositiva länderna i Europa. Under 2014 hade vi en nettoinvandring på ca 75000 människor. Istället för att se dessa 75000 människor som en börda så bör man se det som en vinst. En stor fördel med invandring är mångkulturen. Genom att bekanta oss med olika kulturer, traditioner och religioner breddar vi vårt perspektiv och får större förståelse för människor. Med större förståelse för varandra utvecklas också samhörigheten i samhället. Vi inspireras och lär oss av varandras olikheter. Har du någonsin ätit falafel, pizza eller burek? tacka invandringen. Sen är det ju det där med humaniteten också. Många av de som kommer till Sverige är flyktingar. Flyktingar som flyr från krig, våld och förtryck. Det är människor som lämnar sina hem i hopp om trygghet. Men bemöts många av hat. Och att “hjälpa de på plats”, som Sverigedemokraterna vill, är inte ett realistiskt alternativ. Vi måste öppna vår famn och ge dem den säkerhet de behöver. Eller hur hade du velat bli bemött?

 

“Vi kommer förlora pengar på invandringen” är nog den populäraste myten om invandring. Ja, det kostar en del att ge dem den hjälp de behöver för att integreras i samhället men Sverige kommer vinna på det i slutändan. “Personer med ursprung från Irak utgör ungefär en procent av Sveriges befolkning men hela två procent av läkarkåren” säger Hans Schwarz från socialstyrelsen. Och efter en ny forskningsgenomgång av nationalekonomerna Andreas Hatzigeorgiou och Magnus Lodefalk säger de att “migration leder till ökad internationalisering och kan därför bidra till fler jobb och ökad tillväxt, särskilt för exportländer som Sverige”. Så nej, Sverige förlorar inte pengar på invandring. Tvärtom. Invandringen från 1950 till 2015 har gett en vinst på hela 900 miljarder kronor till Sverige!

 

Invandringen har även haft ett stort inflytande i vår politik. Invandringsfrågan är kanske det man hör våra partiledare diskutera oftast om. Bör man ta in många invandrare? Kommer Sverige kunna hantera det? Borde vi satsa mer på välfärden för fortare integrationen? Vi har våra tydliga riktlinjer i regeringen och en del av väljarna som röstar väljer parti efter denna frågan. De som är mer invandringsnegativa röstar på t.ex. Sverigedemokraterna som vill minska invandringen och de som är mer invandringspositiva röstar på t.ex. Socialdemokraterna som satsar mycket på välfärden.

 

Jag tror även att detta kan inspirera fler länder till att följa Sveriges spår. Om resten av världens länder ser hur Sverige har utvecklats p.g.a. invandringen kan det kanske uppmuntra dem att prova samma taktik. Dessa fördelar med invandringen är bara några av de många. Invandring utvecklar Sverige socialt, ekonomiskt och politiskt.

 

Invandrare tar INTE våra jobb och invandrare förstör INTE vårt vackra Sverige!

 

Källor:

http://www.dn.se/debatt/vi-punkterar-de-vanligaste-myterna-om-invandringen/

<...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Debattartikel - invandring

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2017-01-05]   Debattartikel - invandring
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=59975 [2018-06-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook