Har IFK Skövde någon chans..?

1470 visningar
uppladdat: 2009-04-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Har IFK Skövde någon chans..?

Har IFK Skövde någon chans säsongen 07/08 att vinna sm-guld? Det är det många som tvivlar på...

När Rasmus Wremer lämnade IFK Skövde ifjol trodde många att det skulle bli en tuff säsong för IFK Skövde, och att det skulle bli svårt att hitta en ersättare till "Razze". Men nu när vi gått ungefär halvvägs i säsongen har Skövde tagit poäng mot några av de tippade favoriterna. Men de har också tappat poäng mot de något sämre lagen, som t.ex. IFK Trelleborg, Lindesberg och HK Malmö. Detta tyder på att bredden i laget inte är så stor.

Skövde har ett ganska ungt lag med spelare som är från 19 år till 29 år. Det kan vara ett problem när det drar ihop sig till slutspel. De saknar rutinen. Skövde har ett antal 87:er som var med och tog U-21 guld i somras. Från IFK Skövde var Johan Elf, Magnus Johansson, Erik Svernling och Johan Sjöstrand med i landslagstruppen. Framtiden ser dock ganska ljus ut för IFK Skövde. Men Skövde har en förmåga att tappa viktiga spelare till andra länder och lag. Kollar man t.ex. på truppen som ska spela EM i Norge har de två spelare som har spelat i IFK Skövde. Kristian Svensson och Mattias Gustavsson var med under IFK Skövdes så kallade "stor tid", när de var bland de tongivande lagen i Sverige. Det året kom IFK Skövde till final mot Sävehof, men Sävehof hade ett ännu bättre lag med spelare som Kim Andersson och Jonas Larholm och Sävehof tog hem guldet efter en rafflande final.

Ifjol lyckades IFK Skövde krångla sig till finalen, men det började inte bra för dem. I den sista kvartsfinalen fick man Rasmus Wremer korsbandsskadad. Då trodde många att det var kört för IFK men med en mycket bra Johan Sjöstrand i mål och ett par fina kontringar lyckades IFK krångla sig till Finalen. Detta tycker jag själv visar väldigt tydligt en av IFK Skövdes stora styrkor. Man lyfter sig när det gäller, och om någon lämnat laget har någon annan tagit mer ansvar och det är detta som gjort att Skövde lyckas komma ganska långt i flera slutspel de senaste åren.  Men i själva finalen tog det stopp. Jag satt själv framför TV:n och hoppades att IFK Skövde skulle ta guldet. Men Hammarby var allt för bra och körde helt enkelt över IFK Skövde.

Denna säsong har det varierat en del. Det började inte alls bra, jag tror man hade 7 eller 8 raka förluster. Men sedan vände trenden. De vann ett par matcher i rad och fick tillbaka självförtroendet. Men när det stod klart att Jocke Larsson var på väg bort från Skövde tänkte i alla fall jag att det kommer att bli tufft för dem. Men efter några omgångar känns det ungefär som förra året när Wremer blev skadad, då trodde man ju att dem skulle åka ut direkt. Men dem kan ju alltid krångla sig vidare som ifjol. Jag tror att IFK Skövde har chans att gå till semifinal, men inte längre. Dem har spelat bra mot de bra lagen som t.ex. Sävehof, Ystad IF och spelat jämt mo...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Har IFK Skövde någon chans..?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-04-14]   Har IFK Skövde någon chans..?
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=58100 [2018-07-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook