Astrologi

3334 visningar
uppladdat: 2009-04-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Idag är astrologi ett sätt för människor att se genom horoskop vad som ska hända. Det är en skribent någonstans som bara sitter och hittar på. Oftast att vi kommer vinna eller att något oväntat kommer hända oss. Men det är inte alltid bra saker.

Det började redan på 1600 talet att horoskop var viktiga. Astrolog var alltid något man hade närvarande i hovet när kungen skulle fatta viktiga beslut, han ville ha gudarna och ödet på sin sida och det fick man veta genom stjärnorna.

För flera tusen år sen i Babylon och Masopotamien dagens Irak,Iran var astrologi något livsviktigt. Astrologi betydde magi och alkemi under antiken. Gud var lika med solens rörelse och position. Beroende på när man var född och planeternas och stjärnornas position. Det sa att planeternas och stjärnornas positioner var budskap från gudarna som vi skulle tolka efter hur vi ska leva. De visar det genom vinklar, avstånd och liknande.

Våra liv speglas rent fysiskt av himlakropparnas lägen som t.ex. månen och speglar även våra karaktärer. Himla kropparna styr våra liv och verkar med övernaturliga krafter som påverkar oss. Att människan mikrokosmos är en spegelbild av världs altet makrosmos. Det som finns i det ena måste också finnas i det andra.

Även vilken personlighet vi hade. T.ex. idag, om man är född i oxens tecken så är man hård och envis, medan om man är född i tvillingarnas tecken är man mångsidig och kreativ.

Mycket tittade man efter var Venus låg som de då trodde var en stor lysande stjärna som betydde lycka, lek och kärlek medan Mars den röda planeten betydde ond bråd, sjukdom, olycka och död. 

Från allra första början tror man att stjärntydningen astrologin kom från grekiskan. Det grekiska ordet aoTovoyia kommer från áoTpov(astron) som betyder stjärna. Första gången man hör talas om stjärn tydare är i Bibeln. Tre vise män följer en stor stjärna de sett till det nyfödda Jesus barnet. De kom från Babylon och hade länge sett i stjärnorna att något stort och underbart skulle hända.

Myto...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Astrologi

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-04-02]   Astrologi
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=58081 [2018-09-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook