Lördag

4089 visningar
uppladdat: 2001-04-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
LÖRDAG

-Men va fan!
Försiktigt lyfte han på foten och tittade med avsmak på vad som möjligen kunde vara utspillt vin. Han gick vidare genom vardagsrummet, sicksackandes mellan glassplitter, salta pinnar och skivfodral. Hur kunde det ha blivit så här? Helgen som hade börjat så bra. Redan veckan före hade planerna vuxit fram på hur han skulle bjuda med flickvännen till sommarstugan som så här års stod öde. Hur han på lördagkvällen skulle fixa till en mysig ”candle-lit dinner”, och hur han under efterrätten skulle gå ner på knä och fria till henne. I hans tankar hade allt varit perfekt. Han hade också berättat om planerna för sina föräldrar. De hade blivit överlyckliga, något som han till en början blivit överraskad av. Även om föräldrars mål i allmänhet kanske var att uppfostra sina barn till fria och glada människor, hade hans föräldrars mål mest verkat vara att avla fram någon som kunde ta hand om dem. Mycket riktigt hade han också en stund senare fått förklarat för sig att han kanske då äntligen kunde göra slag i saken och flytta hemifrån. Han var ju faktiskt över en bra bit över tjugo nu, och det var verkligen på tiden att han började tänka på framtiden. Dessutom borde han skaffa sig ett jobb med en ordentlig inkomst så att han kunde börja återgälda allt vad hans föräldrar hade gjort för honom under åren.

Så blev det då äntligen lördag. Han hade hämtat sin flickvän i den sprillans nya (eller rättare sagt bättre begagnade) SAAB:en, vädret var utmärkt, fåglarna sjöng och bensinen räckte. De hade haft ett fantastiskt dygn i stugan och hemfärden hade tagit precis lagom lång tid. Lite nervös hade han varit nu när det oundvikliga mötet mellan föräldrarna och hustrun var ett faktum. De hade kommit hem till föräldrarnas hus, öppnat ytterdörren, och nästan slagits medvetslösa av den unkna luften som flydde kaoset där inne. Han hade ropat ett par gånger, men när inget svar kom hade han vadat in genom havet av skor och jackor. I städskåpet rotade han fram en stor svart sopsäck och banade sig med hjälp av den väg genom soptippen som så sent som dagen innan varit ett hem. Den blivande bruden stod förundrad kvar på förstu-trappen. Plötsligt stod det fullständigt klart för henne varför hon fortfarande efter ett fem år långt förhållande inte hade fått träffa sin pojkväns föräldrar. Nu hade pojkvännen i fråga nått fram till altandörren och efter att ha sparkat under sin morbror Göran lyckades han också öppna den. Även där ramlade luften ut, och på så vis lämnades plats åt den luft som inte varit bjuden på festen och därför var ytterst sugen på att komma in. Platsbytet resulterade i en smärre storm som glatt tittade under bordsdukarna och även kollade om det händelsevis låg några chips kvar i påsarna på golvet. Påsarna var tomma men under borden låg det mostrar och farbröder i en salig röra. Till slut hittade också stormen upp på övervåningen och där skyndade den sig att kittla föräldrarna med hjälp av ett lakanshörn.

Under tiden fattade de två nyförlovade ett beslut. De packade snabbt ner de viktigaste delarna av hans garderob i en resväska och slängde på toppen på ett par böcker och ett fotoalbum. Sedan satte de en lapp på dörren och stängde den med en liten smäll. Stormen, som vid det här laget hade lugnat sig betydligt och numera knappt var mer än...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Lördag

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-04-02]   Lördag
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=478 [2018-05-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook