J K ROWLING

4 röster
7433 visningar
uppladdat: 2005-04-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
J K Rowling föddes den sjätte juli 1965 i Chipping, Sodburry som ligger i England. Hon fick också en syster två år senare som heter Di. När hon var 26 år gammal flyttade J K Rowling till Portugal för att bli Engelskalärare. Hon gifte sig sennare med en journalist och födde en dotter som heter Jessica. Efter Jessicas födelse så skildes J K rowling med hennes man.

J K Rowling hittade på Harry Potter historien under en resa mellan Manchester och London och. Efter det flyttande hon till Skottland för att vara nära hennes syster Di då tåget hon väntade på var försenat. Hon fantiserade ihop hela berättelsen under resan miljön, personerna och handlingen. Hon hade ingen pappaer eller penna så han memorerade allt i huvudet.J K rowling var mycket fattig ochhon skämdes mycke över att hon hade en liten dotter som hon borde försörja, hon tycte också att hon borde skaffa ett riktigt arbete . Innan hon började skriva tyckte hon att hela iden om Harry potter bara var ett nöjes skrivade hon tyckte också att hon inte kunde försörja sitt barn och sig själv på skrivadet.J K rowling skrev boken om Harry potter i nicolsons cafe arbetslös,utfattig,nyskild och nyinflyttad i en stad hon knappt kände nån vandrade hon upp och ner för gatorna för att söva sin 3 månader gammla dotter.

Den första boken tog ungefär 5år och han vissade den för sin vännina som tyckte att hon skulle söka till en agent men hon hade inga pengar så han var tvungen att skriva de 80.000 orden i två olika delar. Den första agenten tackade nej för han trode inte på att ett barn skull ha tålamod till att läsa en så tjock bok,men den andra ville gärna publecera boken.
J K Rowling skriver på ett mycket beskrivade sätt dvs hon förklarar mycket i sinna böcker t ex personer, platser och hus som t ex "Ingenting som liknade den här mannen hade aldrig nägonsin skåkdats på Privet Drive. Han var lång, mager och mycket gammal att döma av silvret håret, som varlångt nog att stoppa ner i bältet. Han var införd i en lång klädnad, en purpurfärjad mantel som sopade marken och högklackade kängor med spännen. Ögonen var ljusa, klara och gnistrande bakom halv månformade glasögon och näsan var mycket lång och krokig som om den hade varit bruen mist två gånger. Mannens namn var Abus Dumbledor" .Hon skriver också så att men blir intreserade efter första kapitlet och i hennes böcker händer det saker hela tiden så man kan inte sluta läsa.

Den här händelse var början på J K rowling fantastiska författar karriär.
Boken Harr potter handlar om en liten unge som heter Harry. Hans föräldrar dödas av den onda trollkarlen Voldermort. En man som heter Albus Dumbledoor tar med Harry till hans moster om morbror, det är då Harry börjar sitt liv i helvetet. Harrys moster och hans morbror är mugglare(det är normala människor som inte besitter några magiska krafter) och de sa till Harry att hans föräldrar hade dött i en bilolycka. Hos familjen Dursley behandlas harry som mindre en än hund, han tvingas sova i en liten garderob, han får ärva kusinen dudlys alldeles förstora kläder och han blir mobbad i skolan av sin kusin och hans vänner.
Men allt förändras den dagen harry fyller elva år, han får då ett brev hem men samtidigt som brevet kommer och morbror venon läst vad som står blir han helt chockad. Han visar brevet för sin fru och hon vlir lika chockad som han, De brände brevet men nästa dag kom det ett likadant brev fast det bar då dubbelt och så fotsatte det i en vecka, breven fördubbades för varje dag som gick. En vecka sennare reser familjen dursley bort till en öde fyr ute i till havs men då kommer en jättelik man dit och berätter för Harry att han är en trollkarl och att han ska gå i "Howarts skola för häxkonster och trolldom". Nu börjar harrs äventyr i sin nya skola.
Om inte Harry Potter hade magin skulle han vara et...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: J K ROWLING

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-05-09

    Förlåt, men herregud, kan någo

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-20]   J K ROWLING
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=4134 [2018-06-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook