Badminton

7368 visningar
uppladdat: 2000-11-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Badminton.

Att med full säkerhet säga hur spelet badminton kom till är lite svårt att säga. Men från den första tiden man kommer ihåg så var det tillenbörjan bara ett tidsfördriv, där två spelare slog med slagträn på en lätt fjäderboll fram och tillbaka och den fick inte nudda marken. Varför man hade fjädrar i bollen var för att bollen inte skulle flyga så fort eller falla mot marken så snabbt så att man skulle hinna slå den. Man vet att spelet fanns i Kina, Japan, Indien och Thailand redan för flera tusen år sedan och spred sig sedan förmodligen med affärsmän till Europa och sedan till Amerika.

Till en början när spelet kom till Europa så var det nästan bara kvinnor som fann intresse för sporten, och det var en hobby för överklassen. Som på bilden synes så använde dom inte när utan stod bara med ett varsitt rak och slog bollen fram och tillbaka mellan sig. Det vart ju då inte så stora fysiska prestationer så man böt inte om utan spelade i sina vardags kläder. Man började nu att bygga så kallade spel salar i sina slott och på sina herrgårdar och spelet var omåttligt populärt i hela Europa.
Man gick sedan över till att bygga bollhus där folket samlades och spelade. Överallt i Europa så byggde man nu då istället bollhus, och detta var på 1500-1600 talet, och det var även nu som man började använda sig av nät. Man gjorde så att man spände upp ett rep mellan de två väggarna och så var det folk runt om i hela lokalen som slog över det. Men man märkte ju snart att man kunde inte hålla på så här för man sprang in i varandra eller slog till varandra så då kom en smart människa på att om man målar upp linjer på marken i form av en kvadrat, och att man inte får gå utanför dessa så skulle man ju kunna koncentrera sig på sitt spel, Så man målade kvadrater runt i hela lokalen men märkte att det inte hjälpte speciellt mycket så man vände tvärt på reglerna och sa att bollen inte fick komma utanför. Och det var även då som man började spela dubbel spel.

Sedan kom det en man för att ändra på sporten för ett antal år framåt, och han hette H.O Selby
En klubb bildades 1875 i Folkstone, där man träffades för ”te och badminton”. 1887 Bildades i Bath en första badminton klubben som spelade enligt fastställda spelregler. För 1877 hade den första regelboken skrivits av H.O Selby. Han menade att banan skulle vara timglas formad och nätet inte behövde ha någon speciell höjd. 1887 och 1890 så gjordes reglerna om men banan fick behålla sin konstiga utformning fram till 1901 då de nuvarande måtten 44X20 fot ( 13,42 X 6,10 m ) slog igenom.
Den första stora tävlingen ägde rum den 10 mars 1898 i Guilford, och denna stora tävling var Englands första mästerskap. Man tävlade i herr singel dam singel och mixed-dubbel men man tävlade inte dubbel i samma kön för man ansåg då att det inte skulle bli någon underhållning att titta på damerna i och med att dom inte var lika speltekniska som herrarna.

Den internationella Badminton Federation ( IBF ) bildades 1934 under ledning av
Sir George Thomas , och denna federation finns ännu idag. Svenska Badminton Förbundet
( SBF ) bildades 1936 och det första officiella världsmästerskapet arrangerades i Malmö 1977.
VM spelas numera vartannat år. Lagtävlingen Thomas Cup för herrlag instiftades 1948/1949 och motsvarigheten för damlag Uber Cup kom 1956/57. Från och med 1992 blev badminton en Olympisk gren.

Jag tycker personligen att badminton är e...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Badminton

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2000-11-15]   Badminton
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=310 [2018-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook