Healing

8134 visningar
uppladdat: 2002-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Healing, eller handpåläggning som det även kallas har funnits sedan urminnes tider. Redan i det gamla Egypten utövades healing, då vid religiösa ceremonier. Än idag är det vanligt att förknippa healing med religiösa ceremonier, främst i andra kulturer. Förr förknippades dock healing ofta med häxeri och under vissa tider, ex. medeltiden, var det mycket illa ansett.
Nu för tiden har healing blivit mer och mer accepterat som ett komplement till annan sjukvård men även som en alternativ behandlingsmetod.
En förklaring till det ökade intresset kan bero på de nya bevisen av att människan faktiskt har en elektromagnetisk utstrålning. Speciellt populärt är intresset i Storbritannien, där finns omkring 8 000 människor registrerande i olika healandeorganisationer, det finns även fler som praktiserar utan att vara
registrerade.


Hur går healing till?

Du måste vid healingtillfället vara lugn och fylld med energi, detta kan uppnås genom att göra övningar i yoga eller qigong innan. Din patient ska sitta på en stol med båda fötterna i marken. Varken patienten eller du ska ha skor på sig. Man ska sedan diskutera igenom de problem som patienten tycker känns angelägna. Arbeta dig sedan med öppna handflator över hela patientens kropp. Känner du fysiska eller känslomässiga störningar någonstans ska du koncentrera dig mer på det området. Det är viktigt att du inte tänker på att du ska göra den du healar bättre, då blir effekten bara det motsatta. Det enda du ska göra är att koncentrera dig på uppgiften och tro på att din energi tas upp av patienten där den bäst behövs. Man ska aldrig ge healing om man själv mår fysiskt eller psykiskt dåligt, då behöver man energin själv.
Efter healingen ska du ”borsta” bort den dåliga energin som frigjorts.

Vad är det då som botar oss?

Vid healingbehandlingen balanseras patientens elektromagnetiska fält, så att kroppens egna läkningsförmåga stärks.
Även den okunnigaste förstår att healing om den existerar, måste vara en starkare makt än den människan besitter. Även om bevis finns för att människan sänder ut elektromagnetisk värme är den inte tillräckligt stark för att läka sjukdomar. Effekten av healing kan vara lika svår att förklara som effekten av homeopatisk medicin. En homeopatisk medicin kan vara så utblandad att det inte finns en enda molekyl kvar av den verksamma substansen, ändå fungerar den i vissa fall. Precis som healing gör. Förklaringen enligt mig är inom medicinvärlden den (ö)kända placeboeffekten.

Jag vill göra en liknelse med en lite 7-årig pojke som ska spela sin första riktiga fotbollsmatch. På träningarna har han inte sett ut som något framtida fotbollslöfte, men inför matchen har hans familj peppat honom oerhört med fraser som; Du är bäst!, ni kommer att vinna, du kommer säkert göra många mål osv. Han har även fått uppmuntrande klappar på axeln. Pojken har själv intalat sig att han faktiskt är bra och att det de i familjen säger kommer att stämma. Och vips! på matchen känner han hur självförtroendet ökar, hur han dribblar förbi motståndarna och så skjuter han mål. Tron har tagit pojken långt. För chansen att det skulle hänt om kommentarerna varit motsatta är liten.

Jag tror även att känslan av närhet, att någon bryr sig, och hudkontakt kan läka många sår.

Det är dock lätt (till och med för en skeptiker som mig) att bli lite tveksam när man läser att det finns vetenskapliga studier som visar att healande energi har välgörande effekt på celler från människan, växter och djur.
De flesta healare anser sig inte själva besitta den healande kraften utan att de är en transportväg, en kanal, för den healande kraften som kommer från hela universum.
De flesta healare använder händerna som redskap när de healar, men de finns även de som använder sig av kristaller, ljud och färger.
Effekten ske enligt de som tror komma gradvis, även om det förekommit ”mirakel” då tumörer påstås ha försvunnit (Det påståendet får man dock bilda sin egen uppfattning och tro om, det gör jag.) För att få en effekt vid healandet måste patienten ställa sig positiv till helaren och det synsätt som healandet grundar sig på.


UFO – Unidentified Flying Objekt

Något som jag tycker är lite intressant är det faktum att vissa av healinganhängarna tror på UFO, och i och med detta även på utomjordingar. De healare som tror att det är utomjordingarna som spelar en roll i den kosmiska energin är ofta anhängare av tron New Age. Enligt deras filosofi är utomjordingarna våra andliga bröder som talar till oss om fred med våra medmänniskor och hur vi ska vårda vår relation med Moder Jord. Vissa menar även att det är utomjordingarna som utstrålar den energi till kosmos som genom healaren överförs till patienten. Människan är således bara ett redskap för utomjordingarna. De menar att människans intelligenskvot ligger på samma nivå för dem som myrornas gör för oss.

Egna åsikter

Trots att jag säkert låter väldigt skeptisk i min tro om healandets kraft anser jag att det kan vara bra som ett komplement till annan behandling. Särskilt i de fall där biologisk sjukdom är uteslutet. När faktorerna till att patienten känner sig sjuk är existentiella, kulturella, sociala eller psykologiska tycker jag att healing kan utövas i samråd med patienten. Det kan ju knappast bli värre.

Några länkar om healing:
· www...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Healing

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-03-31

    bra för att vara om ett sånt ä

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-06]   Healing
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=1339 [2018-06-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook