Artikel (Upggift i Yrkesroll och skrivande)

2990 visningar
uppladdat: 2002-11-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Omorganisation inom landstinget – kan leda till längre vårdköer

Just nu pågår ett stort arbete inom landstinget, där hela organisationen ses över. Ett förslag som lagts fram är att de idag tre sjukvårdsförvaltningarna ska bilda en gemensam stor förvaltning.
-Om man ser till hela västerbotten blir det en mer rättvis fördelning, säger Ann-Katrin Högdahl, Informationssekreterare inom Skellefteå Sjukvård.


Genomlysning är vad det kallas, arbetet som pågår inom Landstinget. Konkret innebär det att såväl de politiska som tjänstemannaorganisationerna ses över. Ett av förslagen som lagts fram, är en omstrukturering av Västerbottens sjukvårdförvaltningar från tre, som det är idag till en stor förvaltning med gemensam ekonomi. Idag styrs de tre sjukvårdförvaltningarna i Skellefteå, Umeå och Lycksele separat och har varsin budget.
-Siar jag några år framåt, tror jag inte att vi har tre sjukvårdsförvaltningar längre, säger Ann-Katrin Högdahl, Informationssekreterare inom Skellefteå sjukvård.

Rent praktiskt innebär det att patienter från Lycksele och Umeå kan komma att opereras på lasarettet i Skellefteå eller tvärtom, beroende på var läkarna finns. Det kan leda till att Skellefteåborna i vissa fall kan få vänta längre i kö, till operationer.
- Om man däremot ser till hela västerbotten blir det en mer rättvis fördelning, då alla får lika långa väntetider oberoende var de bor någonstans, menar Ann-Katrin Högdahl.

Intresset från allmänheten och media kommer naturligtvis att öka om förslaget går igenom. För att kunna möta ett större informationsbehov har det redan vidtagits åtgärder inom Skellefteå sjukvård. Personer på chefspositioner har genomgått en mediautbildning för att få bättre kunskap och möjligheter att gå ut med väsentlig information och lättare kunna svara på frågor i media. Övriga medarbetare är dessutom välinformerade om vad som är i görningen.
- Ny information om förstudien inför förändringen läggs hela tiden ut på vårat intranät och finns med i vårat nyhetsblad för de anställda, säger Ann-Katrin H... Ladda upp arbete

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt denna sida måste du vara medlem och inloggad.

Är du inte redan medlem?

Bli medlem nu och få tillgång till allt innehåll på hela Mimers Brunn.

Kommentera arbetet: Artikel (Upggift i Yrkesroll och skrivande)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(


Källor för arbetet

Saknas


Källhänvisning

Inactive member [2002-11-05]   Artikel (Upggift i Yrkesroll och skrivande)
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=1160 [2017-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Liknande arbeten

Kunde inte hitta några liknande arbeten

Ladda upp ditt arbete

Dela med dig, ladda upp ditt arbete och hjälp andra! Mimers Brunn söker ständigt nya arbeten på alla nivåer. Inget arbete är stort eller för litet för att ligga uppe på Mimers Brunn.

Ladda upp arbete

Mimers Brunn tipsar om

Gymnasievalet

Du står inför det första stora beslutet som kommer att påverka din framtid. Vad vill du blir när du blir stor? Gymnasievalet