Mordet på Olof Palme

6 röster
23018 visningar
uppladdat: 2002-08-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I år är det 15 år sedan Olof Palme mördades när han var på väg hem ifrån bion med sin fru.
Den 28 februari 1986 lämnade Lisbeth och Olof Palme sin lägenhet vid Västerlånggatan i Gamla stan för att gå på bio..
De åkte tunnelbana från Gamla stan till Rådmansgatan och gick sedan till biografen Grand på Sveavägen.
De skulle se en film om Mozart. Filmen började kl. 21.15 och slutade någon gång mellan 23.05 och 23.10.
Efter filmen promenerade Lisbeth och Olof Palme söderut efter Sveavägen, korsade gatan och forsatte till Tunnelgatan, numera Olof Palmes gata.
I hörnet av denna gata låg butiken Dekorima. Klockan var då ca 23.21.
När Lisbeth och Olof passerade denna butik kom en man fram till dem och avlossade två skott.
Det ena träffade Olof Palme i bröstet och det andra gick förbi honom och snudda vid Lisbeth.
Skytten sprang upp mot Malmskillnadsgatan och försvann.
Sedan var Olof död.

Mordet på Olof Palme har gäckat poliser över hela världen och än idag 15 år senare är mordet inte löst.
Under årens lopp har flera olika mördarprofiler tagits fram. Här är några av dem:

*CIA och George W Bush
*Chilenska proffsmördare
*Självmord med hjälp av Lisbeth och sönerna
*Svenska Poliser
*Den Chilenska säkerhetstjänsten
*Christer Pettersson
*Victor Gunnarsson (33-åringen)
*Operation Condor

Många av dessa olika ”mördare” låter vid första tanken helt absurda, men efter lite efterforskning har jag upptäckt att flera av dessa mördare faktiskt har en stark anknytning till mordet på Olof Palme.
Här följer en redovisning om de olika anknytningarna och mördarprofiler.

CIA och George W Bush

George W Bush är för de flesta känd som USA:s nuvarande president. Men han hade faktiskt en pappa vid samma namn och 1986 var han vicepresident i USA.
Motivet för CIA och G.W.B. att mörda Palme var att han inte ville samarbeta med USA via ”the Bofors route”, och med falska slutanvändarintyg leverera amerikanska vapen till Iran.
Vid den här tiden hade CIA som policy att via länder som stod under amerikanskt inflytande genomföra operationer riktade mot personer med USA-fientlig inställning.
En man vid namn John Andersson han undersökt mordet på John F Kennedy och undersökt hur CIA arbetar när de ”gör sig av” med oönskade personer.
Enligt honom var mordet på Olof Palme den 28 februari 1986 ett typiskt CIA-mord.
Ett typiskt CIA-mord sägs vara ett mord där mördaren medvetet ”lägger ut” olika former av villospår som försvårar utredningen.
Det var precis vad som hade gjorts vid mordet på Olof Palme.

Svenska poliser

För många människor kan det vara ofattbart hur någon kunde mörda Olof Palme och speciellt någon som tilltagit sig uppgiften att försvara Sverige och skydda oskyldiga människor.
Men poliskåren i Sverige är inte så oskyldig som man kanske tror.
Denna teori är nästan enbart baserad på vittnesuppgifter men det gör den inte mindre trovärdig för det. Vittnesuppgifterna är så sammanträffande att det nästan är skrämmande.
Det var flera olika människor som sågs prata i walkie-talkies samma kväll som Olof Palme mördades. Några av dessa var polisklädda. Det är visligen inte så konstigt med tanke på att Svenska poliser använder walkie-talkies för att kommunicera och för att lättare kunna få tag i varandra.
Men det konstiga med det hela är att på Olof Palmes gata, gamla Tunnelgatan, sågs en piketbuss stanna till och en civilklädd man steg ut.
Några ungdomar som försökte parkera på Tunnelgatan ungerför kl. 22.30 blev bortkörda av poliserna i piketbussen.
Bussen har rapporterats stå vid Tunnelgatan kl. 23.17 men varken larmcentralen eller poliscentralen har fått några uppgifter om att piketbussen skulle ha befunnit sig i det området vid den tidpunkten. Efter mordet på Palme sågs en man lägga en sak i en bil och sedan gå därifrån, det bör tilläggas att en viss polischef bor i huset bilen stod parkerad framför.
Här är utdrag ut både obduktions protokollet och polisens kriminaltekniska redovisning .
Ur obduktionsprotokollet:

Kari Ormstad säger.
Och rätar man upp honom och tittar på det här strecket i sidled så är det några graders fall på skottriktningen. Det är alltså några centimeter högre på kroppens baksida än på kroppens framsida. Men låt oss redan här säga att det säger ingenting om i vilken vinkel mot horisontalplanet kulan lämnade pipan eller armen höll revolvern. Det gör det inte, för vi vet inte om Olof Palme just då lutade sig lite bakåt, lutade sig lite framåt, såg någonting som var nere på backen och kanske rentav stod så här när det small. Så man kan säga att i huvudsak är det horisontell riktning. Det avviker inte mycket ifrån horisontalen.


Victor Gunnarsson (33-åringen)

Denna man kanske inte så många har hört någonting om men jag tycker att han ändå är värd att tas med.
Han var ”känd” som en Palme-hatare och han blev gripen för mordet på Olof Palme men släpptes utan rättegång.
Han pekas ut som Palmes mördare av Börje Wingren i hans bok "Han mördade Olof Palme" .
En man som heter Jan-Ove Sundberg hävdar att Victor Gunnarsson säkert kände till vem eller vilka som mördade Olof Palme.
Jan-Ove Sundberg hävdar också att det var Palmes mördare som ”tystade” Victor Gunnarsson då han var i USA och olyckligtvis mördades.
Återigen kan jag inte låta bli att tänka på att USA. USA är CIA, och CIA hade motiv till att mörda Palme. Visste Victor Gunnarsson någonting om detta och blev därför mördad han också?
Det tål att tänka på…….

Egna små funderingar

Här hade jag tänkt att skriva och berätta om vem jag trodde var Olof Palmes mördare, men om sanningen ska fram har jag inte en aning. Enligt mig så borde fallet avskrivas och det som står på Internet om en massa konspirationer och dyl. bara är för stort för att någon någonsin skulle få reda på det eller förstå det.
Jag väljer a...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mordet på Olof Palme

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-03-03

    Det är viktigt att man tänka som en mördare ..en fråga till Yassir Arafat, vem är Palmes mördare??..ni kan fåga Israel, sa Yassir Arataf....Många har pekat Israel för att Palme fick träffa Yassir Arafat i Stockholm och Israel vet att Palme ville bygga sitt eget FN och Israel vet att Palme hade mycket makt i världen ......John Kennedy och den svarta ledare i USA har talat om Palestinas rätt och Chi Guevara..Alla som hade makt och vill Palestinas rätt har fått problem!. man måste ta saken på allvar bara.. Världens och Sveriges bästa och sista politiker hade många som hatar honom.Varför??..Palmes fotdanspolitik fick problem när Palme fick träffa Yassir Arafat i Stockholm!!!..(Många) har protesterat mycket hård..(VARFÖR)... Jo, det är alldeles sant. Moderatpolitikern Marie Lennerljung i Ängelholm skrev nyligen på ett nätforum att hon rökte cigarr i glädjeyra för att fira mordet på statsminister Olof Palme. CIA ville värva den unge Olof Palme Postat av Astrid Boman | Postat i Inrikes | Postat 2008-01-14 I DN idag kan man läsa en lång artikel skriven av Thomas Pettersson och Ewa Stenberg som berättar att hemliga dokument framkommit som visar på Olof Palmes nära samarbete med USA. 1947 till 48 studerade Olof Palme i USA. Israels ambassadör Zvi Mazel till attack mot Andersson och Schori, de är anti-israeler........23 02 2004..Aftonbladet.... Läs också ordfront 12 2005.viktigt.Om Israels makt över svenska media...... Israels ambassadör Zvi Mazel har hamnat i nytt bråk. Sten Andersson känner sig förolämpad. Kallade Pierre Schori och Sten Andersson för "professionella anti-israeler" www.leopoldreport.com www.leopoldreport.com Professionella amerikanska informationssvindlare saboterade utredningen av mordet på Olof Palme Av John Anderson - Tony Widing - Anders Leopold Hur vet Palmes mördare att Palme ska gå till bio????..Vem har gjort ett sånt skott????.. Hur fick säpo släppa Palme utan skydd och utan vakt???..Varför -USA- vill inte sanningen fram....CIA, Mossad och Säpo vet mycket, tror jag.... Palme var världens stort hot mot AIPAC i USA och mot Israels ockupation av Palestina....Jag går vidare .Den dag hittar jag Palmes mördare då är Palme glad och inte besviken...... Kolla www.video.google.com/videoplay?docid=-4217200720109232489#.

Källhänvisning

Inactive member [2002-08-11]   Mordet på Olof Palme
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=1107 [2018-06-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook