Joan Miro

7140 visningar
uppladdat: 2002-08-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bildanalys

När jag var ganska liten var jag och mina kusiner på Malmö konsthall. Där var det en utställning av Joan Miró. Där såg jag för första gången konst som jag inte tyckte var tråkig, utan glad, barnslig och naivistisk. Och när vi nu skulle välja en bild på bildlektionen var valet relativt lätt. Jag tycker att den här bilden väcker glädje och kreativitet. Bilden väcker även barnsliga och naivistiska tankar hos mig.

På bilden ser vi en vit bakgrund. På det vita ser vi lite olika färger och svarta bågar och sträck. Men över detta ser vi att någon har skvätt jätte mycket svart färg på tavlan som sedan rinner ner. Det är det jag gillar med Miró, allt kan hända, det finns inga regler för konst.

Bilden föreställer ingenting, eller? Om man tittar på bilden och har lite fantasi kan man nog få syn på lite olika figurer. Jag ser en höghatt, som kanske representerar byråkratin i Mirós liv, jag ser även en hajfena, ett bär, ett äpple och två stycken dörrhandtag. När jag ser den här bilden fantiserar jag om de olika figurerna.


Joan Miró

Joan Miró levde mellan 1893 och 1983. Han föddes i Barcelona, Katalonien, Spanien. Miró var en av de yngre modernisterna under början av 1900-talet. Joan Miró föddes i en borgerlig familj som hade det relativt bra ställt på den tiden. Hans pappa var urmakare och hade en egen affär i Barcelona. Mamman kom från Mallorca och var hemmafru som de flesta mammorna var på den tiden.

Som ung flyttade Miró till Paris där han intresserade sig för dadaisterna och surrealisterna. Dadaismen var en konstriktning som byggde på att slumpen formade konsten, med hjälp av det undermedvetna. Surrealismen var en fortsättning på dadaismen där man målade det övernaturliga och bisarra.

Ordet surrealism kommer från franska sur =över. Miro målade till skillnad från de andra surrealisterna mer spontant medan de andra gjorde bilder från drömmar. Miró lärde även kän...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Joan Miro

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2002-08-01]   Joan Miro
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=1102 [2018-05-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook